font resizer

Animal Crossing (GameCube, DS)


Το Animal Crossing είναι ένα παιχνίδι που παντρεύει την κοινωνική συναναστροφή με την εξημέρωση της πανίδας. Με απλά λόγια μιλάτε σε ζώα μέσα σε μια πόλη, στην οποία αποτελούν πλειοψηφία, και προσπαθείτε να ενταχθείτε κοινωνικά. Αρκούδες, κότες, ποντίκια, κουνέλια, πρόβατα, σκαντζόχοιροι και άλλα συμπαθέστατα πλάσματα του ζωικού βασιλείου κάνουν μια φιλική συμμετοχή στο παιχνίδι και εσείς καλείστε να δημιουργήσετε τις καλύτερες σχέσεις μαζί τους.

Η πρώτη σας επαφή γίνεται με το ρακούν (τον περιβόητο Tom Nook) ο οποίος σας δίνει ένα σπίτι να μείνετε και μέχρι να το ξεπληρώσετε σας παίρνει στην δούλεψη του στο μπακάλικο του (χαμάλης είναι η σωστή λέξη μιας και θα του κάνετε όλα τα θελήματα, δεν ξέρω αν σας βάζει και τα ένσημα). Όταν, με το καλό τον ξεπληρώσετε σταματάτε να είστε ο δούλος του Tom Nook και γίνεστε ολόκληρης της πόλης. Όλοι θέλουν κάτι και όλοι το ζητάνε από εσάς. Συνεχίζετε όμως να χρωστάτε τα μαλλιοκέφαλα σας στον Tom Nook μιας και σας κάνει ανακαίνιση στο σπίτι, χωρίς να σας ρωτήσει. Έτσι λοιπόν αναγκαστικά κάνετε τις «χάρες» στους κατοίκους της πόλης για να ξεπληρώσετε τον Nookογλύφο. Το παιχνίδι συνεχίζει έτσι για μια ολόκληρη ζωή μιας και δεν έχει τέλος (το μαρτύριο του να χρωστάς για πάντα – life simulator είναι τελικά το παιχνίδι).



Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ευχάριστα, χωρίς πολλές, πολλές λεπτομέρειες αλλά μες την χαριτωμενιά και την ζουζουνιά! Όλα τα ζωάκια είναι τοοοοοοοσο πολύ γλυκούλικα και σκαμπρόζικα που σας έρχεται να τα πνίξετε (από αγάπη). Ο ήχος στην αρχή είναι αδιάφορος μέχρι να γίνει εκνευριστικός. Η ομιλία των ζώων είναι σαν να πιέζεις, συνεχώς, ένα πλαστικό παιχνίδι που βγάζει έναν σπαστικό ήχο. Πλέον παίζω με την τηλεόραση στο mute. Ο χειρισμός είναι απλός και χωρίς κάποια ιδιαίτερη learning curve. Προχωράτε με τον αναλογικό μοχλό και αλληλεπιδράτε με το Α ή το Β ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε ή να πείτε.

Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό παιχνίδι για όλες τις ηλικίες (καλά μην δώσετε στην γιαγιά σας να παίξει γιατί μπορεί να ψάχνει το κουμπί για να αρμέξει το πρόβατο) που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας για αρκετό καιρό και συχνά θα θέλετε να γυρνάτε σε αυτό για να ζείτε τις σημαντικές στιγμές του (την La-Li Day όπου κάνουν πανηγύρι στην πόλη με κλαρίνα και καλεσμένη την Έφη Θώδη, την Fishing Tourney όπου ξεκ*λιάζεστε στο ψάρεμα μέχρι να πιάσετε το μεγαλύτερο ψάρι – δεν ξέρω αν έχει λούτσους το παιχνίδι, την Bug Off day που πιάνετε έντομα και άλλα ζωύφια, δυστυχώς δεν το ξέρουν το aroxol στο Animal Crossing).

Καλή διαμονή!