font resizer

War Gods (PlayStation, N64)

Midway: Πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούριο IP. Το έχουμε ξεχειλώσει το Mortal Kombat...
Βγάλαμε το MK3 μετά το Ultimate MK3, μετά το Trilogy, το ξεφτιλίσαμε!
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καινούριο fighter εντελώς διαφορετικό από το MK.

Και τι σκέφτηκαν οι δημιουργοί της εταιρείας μετά από αυτή την 100% πραγματική δήλωση; Το War Gods! Τι είναι το War Gods; Το Mortal Kombat με διαφορετικό καστ χαρακτήρων! Συγχαρητήρια στην Midway που έχει πιάσει το βαθύτερο νόημα του «διαφορετικού»!

Αίμα, έχει. Fatalities, έχει. Γρήγορο gameplay, έχει. Ο εκφωνητής με την βαριά μπάσα φωνή είναι κι αυτός εδώ αλλά του έχουν αλλάξει λίγο το κείμενο (δεν λέει Fight λέει Begin, δεν λέει Flawless Victory λέει Perfect Victory, δεν λέει Finish Him λέει Prove Yourself, δεν λέει Excellent λέει Excellent...). Μέχρι και η οθόνη με την κολώνα/μπάρα/μαρκούτσι που μοστράρει τους χαρακτήρες που θα αντιμετωπίσετε είναι η ίδια! Και το γνωστό uppercut του Mortal Kombat είναι επίσης εδώ (Κι εσύ εδώ; Ούτε ραντεβού να είχαμε!). Θα μου πείτε αφού έχει διαφορετικούς χαρακτήρες τότε είναι διαφορετικό παιχνίδι. Ναι... Σωστά... Για να δούμε: ο Warhead θυμίζει Jax, ο CY-5 θυμίζει Sektor/Smoke/Cyrax, o Voodoo θυμίζει Nightwolf κτλ. Για να μην σχολιάσω τα ονόματα! CY ο cyborg νίντζα, Pagan ο παγανιστής μάγος, Maximus ο Ρωμαίος μονομάχος, Anubis ο αιγύπτιος θεός. ΕΛΕΟΣ διαολεμένη έμπνευση!


Διαλέγετε έναν από τους 10 θεούς (παραπάνω δεν μπόρεσε να βρει η Midway, έχουν και δουλειές) και ρίχνεστε στην αρένα για να επικρατήσει ο καλύτερος. Οι θεοί του παιχνιδιού μαζεύτηκαν από όλα τα μέρη του κόσμου (Ιαπωνία, Σκανδιναβία, Ιταλία ούτε η Eurovision τόση συμμετοχή) για να αναδείξουν τον πιο θεό από τους θεούς.

Τα γραφικά για την εποχή τους (1997) ήταν αρκετά καλά αφού περιλαμβάνουν καλοφτιαγμένες σκιές και physics χαρακτήρων (το κλασσικό animation των 3D Mortal Kombat όπου τα ρούχα/κορδέλες/μπαντάνες των χαρακτήρων κινούνται αντίθετα από την φορά του χαρακτήρα για να δείχνουν ότι ανεμοδέρνονται). Όμορφες, σκοτεινές πίστες, μες το κερί και την πεντάλφα και πολύ καλή μουσική υπόκρουση με μάχιμα μπιτάκια και χαρακτηριστικές φωνές.


Ωραίο παιχνίδι-δοκιμή της Midway πριν βγάλει το MK4. Δεν είχε τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά είχε το κοινό του. Την εποχή που το μόνο fighter που είχε το Ν64 ήταν το Fighters Destiny με τον εκνευριστικό κλόουν, το War Gods είδε φως και μπήκε!