font resizer

Tomb Raider: The Angel of Darkness (PS2)

Αρκετά με τα καλά παιχνίδια… Ήρθε η ώρα για λίγο αυτομαστίγωμα. Και πoιο είναι το κατάλληλο παιχνίδι για να προσφέρει ατελείωτες ώρες μαζοχιστικού gameplay και ανείπωτου ηλεκτρονικού πόνου; Μα φυσικά το Angel of Darkness! Ένα παιχνίδι φτιαγμένο για όλους εσάς που σας αρέσουν τα «ξινά»… Γιατί τι ζητήσαμε πίσω το 2003 από την EIDOS κύριοι; Μια next gen Lara για το PS2 μας. Και μας την έδωσε! Σε όλο της το μεγαλείο. Το παιχνίδι ήταν bug free, είχε την κάμερα που κάθε 3d παιχνίδι ζητάει την Πρωτοχρονιά από τον Αη Βασίλη και φυσικά είχε τον καλύτερο χειρισμό που έχεις συναντήσει σε παιχνίδι από τότε που ξεκίνησαν τα 3d action/adventure games (από το Tomb Raider 1 δηλαδή). Και αυτό ακριβώς είναι το Angel of Darkness το Tomb Raider 1 με καλύτερα γραφικά! Μπράβο EIDOS που μετά από 7 χρόνια κατάφερες να ξανακάνεις τον χειρισμό του PSX μόδα!

Αφού βγάλαμε τα απωθημένα μας στην δύσμοιρη την EIDOS, που ευτυχώς μετά από εκείνη την τραγωδία έβγαλε το Legend και η Lara γλίτωσε από το να κάνει καριέρα στα κόκκινα φανάρια για να βγάλει το ψωμί της, ας περάσουμε στο κυρίως πιάτο. Είχαμε αφήσει την Lara θαμμένη σε ένα τάφο στο The Last Revelation, το Chronicles δεν το μετράμε όχι μόνο γιατί εξιστορούσε μέσω flash backs αλλά γιατί ήταν ότι του φανεί του λωλοστεφανή, την μια η Lara στο βουνό την άλλη στο παρτέρι ούτε η Λόρα στο μικρό σπίτι στο λιβάδι τέτοια ανεμελιά! Αυτό δεν ήταν Tomb Raider αλλά τα στρουμφάκια με 5 νούμερο σουτιέν! Αφού λοιπόν την αφήσαμε στον τάφο την βρίσκουμε ζωντανή (και υπερβολικά ντυμένη – μακρύ παντελόνι και σακάκι;;;;;) να βολτάρει στο Παρίσι και να το παίζει μοιραία γυναίκα! Επισκέπτεται τον μέντορα της τον Von Croy και εκεί που τα λένε κάτι γίνεται, ένας θόρυβος, μια μαυρίλα, ένας χαμός και αυτός σκοτώνεται. Η Lara έχει βέβαια αίματα στα χέρια της αλλά δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία. Ακούγονται περιπολικά (άμεση επέμβαση – όνομα και πράγμα!) και η Lara προσπαθεί, με την βοήθεια σας φυσικά, να δραπετεύσει.



Πάνε οι Αφρικές, οι Ινδίες, τα Μεξικά τώρα μόνο Ευρώπη, Λονδίνο – Παρίσι –Βιέννη (σαν δρομολόγιο της Ολυμπιακής). Παίρνετε τον ταξιδιωτικό οδηγό φοράτε και το πέδιλο με την κάλτσα και ξεκινάτε. Τα γραφικά του παιχνιδιού ήταν αρκετά καλά και για την εποχή του και σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Δεν έλεγες ΟΥΑΟΥ αλλά δεν μέτραγες και τα pixel στην μούρη της Lara όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Και οι χώροι που εξερευνείτε είναι καλοφτιαγμένοι και με το στυλ τις κάθε πόλης.

Στο χειρισμό οι δημιουργοί του παιχνιδιού μας έδωσαν να καταλάβουμε. Κυριολεκτικά! Αν θες να τερματίσεις το παιχνίδι απέδειξε ότι το αξίζεις! Τι θες να σου κάνουν; Να σε πάρουν από το χέρι και να σε πάνε στο τέρμα; Όχι κύριε, θα φτύσεις αίμα για να μάθεις να χειρίζεσαι την πρωταγωνίστρια και να την μάθεις δηλαδή αυτή πάλι τα δικά της θα κάνει που να χτυπιέσαι! Ό,τι καινοτομία ήθελαν να παρουσιάσουν σε αυτό τον τίτλο απέτυχε παταγωδώς και αμφιβάλλω αν και οι ίδιοι οι δημιουργοί κατάφεραν να παίξουν το παιχνίδι χωρίς να θελήσουν έστω και μία φορά να πετάξουν το Dual Shock 2 στο κεφάλι της Lara που τα ζητάει ο οργανισμός της!



Το παιχνίδι αξίζει να αγοραστεί μόνο για συλλεκτικούς λόγους, που είναι και ο λόγος που το έχω και εγώ. Αν παίρνετε ηρεμιστικά διπλασιάστε την δόση πριν βάλετε το DVD στην κονσόλα. Αν είστε τύπος S&M καλή διασκέδαση!