font resizer

Need for Speed Underground 2 (PS2, Xbox, GameCube)

Είσαι κάγκουρας; Θες το αυτοκίνητο σου να φωσφορίζει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο, την ζάντα να γυαλίζει σαν χρυσό δόντι, την μηχανή σου να μουγκρίζει σαν γαϊδούρι με ανοιξιάτικες κάψες; Τότε η σειρά Need for Speed Underground (N.S.F.U.) είναι φτιαγμένη για σένα.

Το Need for Speed ξεκίνησε σαν ακόμη ένα racing παιχνίδι πίσω στα 32bit αλλά το 2003 και καθώς η σειρά είχε ξεφτίσει πήρε μια ενδιαφέρουσα τροπή με το Underground. Το παιχνίδι ασχολούνταν με “φτιαγμένα” αυτοκίνητα και με παράνομους αγώνες δρόμου σε αντίθεση με τους “συνηθισμένους” αγώνες αυτοκινήτων και police chases που ασχολούνταν η σειρά τα προηγούμενα χρόνια. Drift, drag, sprint, circuit είναι τα είδη αγώνων που πήραμε μέρος στο πρώτο N.S.F.U. και φυσικά δεν λείπουν και από τη συνέχεια του.


Το N.S.F.U.2 είναι ένα sandbox παιχνίδι που σας ξαμολάει σε μια πόλη που δεν ξημερώνει ποτέ (η αγαπημένη πόλη του κόμη Δράκουλα). Σας βάζει να τρέξετε σε αγώνες, να αναβαθμίσετε το αυτοκίνητο σας ακόμη και να βγάλετε φωτογραφίες του αμαξιού σας για εξώφυλλα περιοδικών. Θα αρχίσετε με ένα απλό, συμβατικό, άσχημο (για τα δεδομένα του παιχνιδιού) αυτοκίνητο και με τον καιρό θα βρεθείτε με ολόκληρη μάντρα από “φτιαγμένα” αμάξια με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου πάνω τους (ήρθες πάλι(ε) τρελό καρναβάλι(ε)) και με τόσα κιλά λαμαρίνα και πλαστικό που θα χρειαστούν αιώνες αφοσίωσης από τη μητέρα φύση για να ανακυκλωθούν.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά προσεγμένα και ο φωτισμός της πόλης (Bayview το όνομα αυτής, αχαλίνωτη έμπνευση!) εκθαμβωτικός. Γενικά η πόλη λάμπει όπως και τα αυτοκίνητα που οδηγείτε τα οποία είναι πολύ λεπτομερή (για την εποχής τους). Μόνη παραφωνία στα γραφικά είναι τα χωρίς λεπτομέρειες και φαντασία αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ξέμπαρκα στην πόλη (ταξί, επιβατικά, φορτηγάκια, ντάτσουν με καρπούζια, καντέτ με γριές στο τιμόνι κ.α.) τα οποία δεν βλέπονται αλλά στην τελική ποιος νοιάζεται; Αρκεί το δικό μας αυτοκίνητο να είναι το ωραιότερο και εκτυφλωτικότερο όλων!


Για τον ήχο τι να πω (ή μάλλον να γράψω). Καταπληκτικό soundtrack με πολύ αγαπημένα κομμάτια που δένουν με το παιχνίδι (και περνούν πολύ ωραία μαζί στην CPU και αυτό περνάει στον gamer). Όλα τα ηχητικά εφέ του παιχνιδιού είναι αρκετά καλά, και ότι περιμένουμε από το είδος (να ακούς τα γκάζια και τα νίτρα να βγάζουν άναρθρες κραυγές αγωνίας) και τελικά σε βάζουν στο κλίμα (και στην κλιμακτήριο μη σου πω) να τρέξεις και να κερδίσεις.

Το N.S.F.U.2 την εποχή που κυκλοφόρησε ήταν πρωτότυπο και έκανε μόδα το συγκεκριμένο είδος racing, τώρα το έχουν ξεχειλώσει το genre και δεν έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Καλή και συλλεκτική αγορά με εγγυημένη διασκέδαση για όλους τους λάτρεις του αυτοκινήτου (και του τριωδίου) εκεί έξω!