font resizer

Harry Potter and the Chamber of Secrets (PS2, Xbox, GameCube, PlayStation)

Είσαι φαν του Harry Potter; Έχεις διαβάσει όλα τα βιβλία, έχεις δει όλες τις ταινίες και σου αρέσει πολύ η μυθολογία και ο κόσμος που έχει δημιουργήσει η J.K. Rowling; Τότε μακριά από τα παιχνίδια!! Ειδικά το Chamber of Secrets είναι το Harry Potter game το οποίο ελάχιστη σχέση έχει με την ιστορία του βιβλίου / ταινίας. Καμία επαφή! O Harry Potter πάει στο Burrow (για να σκοτώσει ένα πλυντήριο), στην Diagon Alley (για να βρει τα βιβλία που έχασε η Τζίνι), στο Απαγορευμένο Δάσος (για να σώσει τον Ρον από την whomping willow). Βρε ΕA στο ρημαδοHogwarts θέλω να πάω. Να κάνω τις βόλτες μου, να πλακωθώ με τον Μαλφοϊ, να παίξω quidditch, να κοροϊδέψω την Κλαίουσα Μυρτιά... Τι με πιλατεύεις με fetch missions και ανούσια mini games; Καλά κάποια στιγμή πάμε στο Hogwarts αλλά αφού μας έχει βγει η ψυχή να κάνουμε χιλιαδυό άσχετα.


Το ξέρατε εσείς ότι ο Λούσιους Μαλφοϊ δίνει το βιβλίο (το ημερολόγιο του Αντον Χερτ) στην Τζίνι από οίκτο, λέγοντάς της (περίπου) “Κρίμα είσαι φτωχή παρακατιανιά, πάρε ένα βιβλίο που δεν έχεις ψωμί να βάλεις στο στόμα σου”! Ήμαρτον! Κι όμως αν η ταινία αποκλίνει μια φορά από το βιβλίο τότε το παιχνίδι αποκλίνει 69 φορές όχι από το βιβλίο αλλά από την ταινία. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή φτιάχνω πουλόβερ για τα παιδιά μου που έχουν οστρακιά και δεν το βάζουμε εμείς το κρέας στο στόμα μας Τούλα μου! Τόσο χάλια…

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι απλοϊκός και εύχρηστος (απευθύνεται κυρίως σε παιδιά - αλλά σκασίλα μας). Η κάμερα είναι λίγο σπασαρχ*δικη γιατί δεν μας δίνεται η ελευθερία περιστροφής της αλλά μόνο η μετακίνηση της υπό γωνία – καλά κρασιά. Τα γραφικά είναι πολύχρωμα και μαγικά (τι ειρωνεία...) και οι χαρακτήρες, αφού τότε δεν είχε τα δικαιώματα η ΕΑ για τους ηθοποιούς, είναι λίγο άσχετοι αλλά παρόλα αυτά καλοσχεδιασμένοι (για το 2002).


Αν το παιχνίδι δεν λεγόταν Harry Potter αλλά Τσικιτίτας θα ήταν μια χαρά για πεντάχρονα με ADD, αλλά με το όνομα Harry Potter είχαμε άλλες προσδοκίες. Οι μετέπειτα τίτλοι έχουν μεγαλύτερη σχέση με το σενάριο (όχι ο Βολντεμορτ δεν ζητάει συγγνώμη από τον Harry Potter και στο τέλος γίνονται φίλοι) και είναι πιο ευχάριστοι για τους φανατικούς της σειράς.

ΑΒΑΝΤΑ ΚΕΝΤΑΒΡΑ στο παιχνίδι και πάμε γι' άλλα!