font resizer

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude (PS2, Xbox)

Τι ρατσισμός είναι αυτός κύριοι; Kratos, Dante, Solid Snake, Marcus Fenix, Nathan Drake. Όλοι, σχεδόν, οι πρωταγωνιστές των video games πρέπει να είναι ψηλοί, αρρενωποί και γυμνασμένοι; Και μετά μιλάμε για ρεαλισμό... Που είναι η κοιλίτσα, η μεγάλη, γαμψή μύτη, το αραιό μαλλί, το αποβλακωμένο βλέμμα; Αυτό το κενό στα ρεαλιστικά video games ήρθε να καλύψει το Leisure Suit Larry. Εδώ λοιπόν αναλαμβάνετε τον ρόλο του κοντού, άσχημου λιγούρη που το μόνο που ζητάει από τη ζωή του είναι να “ρίξει” όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Και μπορεί να είναι σαν ανάποδο γαμώτο αλλά δεν είναι σαβουρογάμης. Μόνο καρακατακουκλάρες παίρνει. Ψηλές, αδύνατες με πλούσια τα ελέη (και φτωχά τα πάνω διαμερίσματα που βλέπουν εγκέφαλο). Και αυτές πέφτουν! Αν είχαν όλες οι γυναίκες τόσο χαμηλά τον πήχη θα ήμασταν ευτυχισμένοι! Αλλά δυστυχώς δεν... (όπως λέει και ένας συνάδελφος blogger “Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από μία χοντρή με αυτοπεποίθηση” – http://kagouras.blogspot.com).


Το παιχνίδι είναι free roaming και σας αφήνει να κινήστε σε ένα χώρο που αποτελείται από το κολέγιο που σπουδάζει ο Larry και την υπόλοιπη πόλη που ξεκλειδώνει σταδιακά και έχει φυσικά καταστήματα, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα κ.τ.λ. Σε κάθε χώρο υπάρχουν διαφορετικές γυναίκες που έχει βάλει στόχο ο Larry και μέσω διαφόρων αποστολών - mini games προσπαθεί να τις ρίξει στο κρεβάτι (πάτωμα, τραπέζι, καρέκλα, πολυέλαιο). Fetch missions, rhythm games, χειρισμός σπερματοζωαρίου και άλλα εμπνευσμένα mini games συμπεριλαμβάνονται στον τίτλο τα οποία είναι διασκεδαστικά στην αρχή αλλά κάπως επαναλαμβανόμενα και κουραστικά μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης με το παιχνίδι. Όμορφα, καρτουνίστικα γραφικά, ευχάριστος ήχος (αν και οι γκόμενες πιο πολύ τσιρίζουν παρά μιλάνε) και εύκολος χειρισμός με καλή απόκριση το κάνουν πιο προσιτό.

Στην Ευρώπη κυκλοφόρησε η uncut version η οποία τα δείχνει όλα και δεν ντρέπεται γι' αυτό (φτου της). Στο Αμέρικα κυκλοφόρησε μια πιο soft έκδοση με μωσαϊκό (μπορεί και παρκέ) να καλύπτει τα επίμαχα σημεία, με το οποίο όμως χάνεται η μαγεία του παιχνιδιού!! Μετά το ξανασκέφτηκαν και κυκλοφόρησαν και εκεί την uncut έκδοση. Σιγά μην έχαναν...


Πρόκειται, τέλος, για ένα παιχνίδι με αρκετό χιούμορ (καλά δεν θα κατουρηθείτε από τα γέλια, αλλά σίγουρα θα χαμογελάσετε αρκετές φορές) και με διασκεδαστικό περιεχόμενο. Κατά τη γνώμη μου δε συγκρίνεται με τα παλιά παιχνίδια Larry αλλά δεν παύει να είναι μια καλή εξέλιξη του παιχνιδιού για τις σύγχρονες κονσόλες. Καλό σας φυστίκωμα!