font resizer

Pandemonium (PlayStation, Saturn, N-Gage)


Το Pandemonium σας δίνει τον έλεγχο του Fargus και της Nikki δύο μαθητευόμενων μάγων που τα έκαναν θάλασσα. Εκεί που δοκίμαζαν κάποια ξόρκια (χωρίς συγκεκριμένο λόγο, έτσι για το καλό) έκαναν και ένα το οποίο εμφάνισε ένα τέρας που κατέστρεψε μια ολόκληρη πόλη (τύφλα να ‘χει ο Αβραμόπουλος). Εσείς ελέγχοντας τους καλείστε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα… Το παιχνίδι είναι 2.5 D από τα πολλά που βγήκαν τα πρώτα χρόνια ζωής των 32 bit κονσολών. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν είναι side scroller (2 D) αλλά έχει τρισδιάστατα περιβάλλοντα και πολυγωνικούς χαρακτήρες (το υπόλοιπο μισό D)

Ο Fargus είναι ένας ζογκλεράκος με εκνευριστική φωνή, και συμπεριφορά, δεν πηδάει ψηλά αλλά έχει μια κουδουνίστρα (ραβδί-μαριονέτα επίσης εκνευριστική) με την οποία μπορεί να προκαλεί ζημιά στους αντιπάλους του. Η Nikki είναι μια νεαρή μάγισσα ντυμένη σαν την Γαβριέλα (από την γνωστή σειρά Ζήνα) που έχει καλό άλμα (χάλκινο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα) αλλά δεν έχει όπλο. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα σας βοηθήσει να τερματίσετε το παιχνίδι (εγώ παίζω μόνο με την Nikki και χρησιμοποιώ τις μαγείες που μου δίνονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού - αλλά άλλο αυτό).



Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι μέτρια, ακόμα και για την εποχή τους αλλά το παραβλέπουμε γιατί έχει όμορφα περιβάλλοντα και πρωτότυπες πίστες. Οι χαρακτήρες δεν είναι καλοσχεδιασμένοι (είναι τόσο μικροί στην οθόνη που εννοείται ότι δεν ξεχωρίζεις χαρακτηριστικά προσώπου) αλλά τα FMV είναι αρκετά καλά. Ο χειρισμός είναι εύκολος, ενός τυπικού side scroller, και έχει καλή απόκριση. Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ακούμε ευχάριστες μελωδίες και περιβαλλοντικούς ήχους, και οι φωνές των πρωταγωνιστών είναι οι αναμενόμενες (αυτό που περιμέναμε να ακούσουμε: έναν σπαστικό τζόκερ και μια χαζοχαρούμενη μάγισσα).


Το Pandemonium 2 που κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα (μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου, αφού αγόρασε όλα τα αντίτυπα ο δημιουργός με την μάνα του) βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς ειδικά στον επανασχεδιασμό των χαρακτήρων (αφού έφτασε η Nikki να απειλεί την Lara σε γκάλοπ μεταξύ gamer – ιερόσυλοι!!!) αλλά δεν προσέθεσε κάτι καινούριο και έτσι δεν επήλθε συνέχεια στο franchise.

Αν σας αρέσουν τα side scrollers και έχετε μία από τις παραπάνω κονσόλες (αν έχετε N-Gage μπράβο στην υπομονή σας) είναι ένα καλό παιχνίδι του είδους που θα σας διασκεδάσει (αυτή είναι η δουλειά του ζογκλέρ άλλωστε!)