font resizer

Τα σκουπίδια σου, ο θησαυρός μου #1


Kane & Lynch 2 Dog Days
 


Αγόρασα το K&L2 χωρίς προσδοκίες... Καλές τουλάχιστον. Έχοντας διαβάσει χειρότερο κράξιμο από reviewers και από αυτό που τρώει τελευταία η Λαίδη για την διαφήμιση των Jumbo, θεώρησα τουλάχιστον προσβλητικό προς τον δημιουργό να μην τιμήσω αυτό το παιχνίδι-βόθρο. Ειδικά από τη στιγμή που κόστιζε αριθμό ευρωπουλακίων μικρότερο και από το IQ των developers. Χάλια παιχνίδι, δεδομένος εκνευρισμός και ψυχική διαταραχή, what are we waiting for?


Το παιχνίδι είναι η συνέχεια του λιγότερου κραγμένου αλλά εξίσου βλαμμένου Kane & Lynch. Ενώ στο πρώτο παιχνίδι αναλαμβάναμε και χειριζόμασταν τον Kane τώρα παίρνουμε στα χέρια μας το ψυχασθενικό Lynch. Και οι δύο ζουν μονόπλευρες ζωές μιας και οι σεναριογράφοι βαριούνται να τους προσδώσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή γενικά χαρακτήρα. Είναι και οι δύο εγκληματίες με λατρεία για το χρήμα και την παρανομία. OY A OY! Μιλάμε για κουβάδες ιδρώτα πάνω από τον σχεδιασμό τους. Αναλαμβάνουν, λοιπόν μια δουλειά του υπόκοσμου και μεταβαίνουν για διεθνή καριέρα στα εξωτερικά (όχι ιατρεία). Εκεί τα κάνουν σκατά και μπλέκουν σε απίθανες καταστάσεις (δώστε sas prkl pl ένα όσκαρ στους δημιουργούς, χαραμίζονται οι άνθρωποι).

Το παιχνίδι είναι ένα shooter τρίτου προσώπου, όπου χειριζόμενοι τον Lynch, σκοτώνουμε ότι κινείται, μεταβαίνοντας από την μία κάλυψη στην άλλη σε ένα corridor shooter των παλιών καλών (;) εποχών. Να δώσουμε και ένα βραβείο ευρεσιτεχνίας για τους μηχανισμούς του gameplay ή θα μας πουν προκατειλημμένους; Γενικά λειτουργεί σχετικά καλά το παιχνίδι, με κάποιους λόξιγκες (hic ups ντε) εδώ κι εκεί κάτι που το περιμένουμε (βασικά περίμεναμε χειρότερα) οπότε δεν εξεπλάγην.


Για να έχει όμως κάτι πρωτότυπο το παίγνιο, μιας και εξαντλήσαμε το σενάριο και το gameplay οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να δώσουν έμφαση στα γραφικά τα οποία θυμίζουν βίντεο του Youtube σε ανάλυση 144p. Και αφού τους το επισημάνεις σου λένε αυτός ήταν ο σκοπός! Ήθελαν, λέει, να θυμίζει ερασιτεχνική λήψη! Και τα κατάφεραν, η κάμερα κουνιέται πιο πολύ και από θαμώνες του Super Paradise και τα φίλτρα της είναι περισσότερα και αυτά 14χρονης που ανεβάζει για πρώτη φορά φωτογραφία στο Instagram. Το κατάλαβαν ότι το παιχνίδι θα πλουτίσει τις βιομηχανίες δραμαμινών γι' αυτό μέχρι και επιλογή μερικής σταθεροποίησης της κάμερας έβαλαν. Καλά ένας χριστιανός από τους τέστερς δεν βρέθηκε να τους πει ότι η κάμερα θέλει τρίποδα.

Αφού μας εντυπωσίασαν οι devs με τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είπαν να το κάνουν λίιιιιιιιγο πιο έτζυ βάζοντας μπόλικη βία (αφού τους τελείωσε το κόκκινο χρώμα μέχρι και από το MS paint) και γυμνό, μιας και δεν είχαμε άλλη όρεξη απ' το να βλέπουμε τα κωλομέρια του δίδυμου Kane και Lynch να τρέχουν ανέμελα στους δρόμους και να σκύβουν, προκλητικά μπορώ να πω, πίσω από αμάξια.


All and all όμως το παιχνίδι περίμενε στο τέλος να κάνει την έκπληξη! Και αυτό γιατί τελειώνει χωρίς προειδοποίηση όταν μετά από 4 ώρες ασταμάτητου gameplay και cutscenes οι πρωταγωνιστές μας αφού νικήσουν ένα σκύλο μπαίνουν σε ένα αεροπλάνο και την κάνουν με ελαφρά... Αυτό είναι το τέλος. Boss fight ο σκύλος και επιβίβαση στην Ryanair -οικονομική -με προορισμό το Καστελόριζο. Σλοου κλαπ πλιζ...

Παρά την εμφανή ανυπαρξία σοβαρής σχεδίασης παιχνιδιού και αφού κατανοήσουμε ότι οι δημιουργοί απλά ήθελαν να ξεζουμίσουν το όποιο όνομα δημιούργησαν με το πρώτο παιχνίδι, δεν περασα άσχημα παίζοντας το K&L2. Ναι ήταν μικρό και ηλίθιο αλλά δεδομένων των προσδοκιών και της τιμής προσέφερε τέσσερις, σε γενικές γραμμές, ευχάριστες ώρες ενασχόλησης. Η ύπαρξη co-op με τον δεύτερο παίχτη να χειρίζεται τον Kane είναι στα συν αν και δεν ήταν λίγες οι φορές που η κονσόλα πάγωνε και ήθελε επανεκκίνηση (που να αντέξει τέτοιες απαιτήσεις;).


Θετικά:
  • Μπόλικη, ανούσια βία
  • Μικρή διάρκεια
  • Έχει γυμνό
Αρνητικά:
  • Έχει γυμνό
  • Μικρή διάρκεια
  • Μπόλικη, ανούσια βία