font resizer

Πάει κι αυτό...

Μετά το Pixel (background κρητικό μοιρολόι), τo PlayOn (το ποιο;) και το GamePro (είναι φρέσκο, ακόμα, το χώμα που το σκεπάζει) ήρθε και η σειρά του Games να σταματήσει την κυκλοφορία του. Τώρα αν κλείσει και το PlayStation Magazine (δάγκωσε την γλώσσα σου, φτύσε τον κόρφο σου, κάνε και 3 γύρους γύρω από τον εαυτό σου και θα βρεθείς τ' ανάσκελο με το ταβάνι να γυρίζει, την γλώσσα ματωμένη και την μπλούζα μες τα σάλια) ο μόνος λόγος για να κοιτάζω τα περιοδικά στο περίπτερο θα είναι για το Science Illustrated (και καλά...). Τι γίνεται με τον ειδικό τύπο στην χώρα μας; Επιδημία; Ούτε από την γρίπη των χοίρων δεν είχαμε 80% θνησιμότητα.

Καλά για το Games δεν είναι να γράψεις εκφράσεις του τύπου “Χάθηκε ένα από τα αξιολογότερα έντυπα του χώρου” ή “Η ποιότητα του μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη” και άλλα τέτοια. Εδώ μπορείς να πεις ότι η ενημέρωση του ήταν ανάλογη του CNN (μες την παραπληροφόρηση) και ότι η ποιότητα του μπορεί να συγκριθεί με τα τραγούδια του Φοίβου, αλλά για τον νεκρό κανείς δεν λέει κακά πράγματα. Ήταν καλό, ήταν χρυσό, είχε τις χάρες όλες (δεν άφησε καμία για κανέναν άλλο). Είχε κοινό που από το 1997 που πρωτοκυκλοφόρησε το ακολουθούσε φανατικά (μέσα σε αυτούς κι εγώ), κοινό που κουράστηκε, στο δρόμο, από τις ανακρίβειες και την μεροληψία του (μέσα σε αυτούς κι εγώ) και κοινό που ποτέ δεν ασχολήθηκε μαζί του (εδώ δεν ήμουν, έχουμε και δουλειές). Έχουν περάσει από το έντυπο πολλοί αξιόλογοι συντάκτες του χώρου δίνοντας του λίγο από το κύρος τους αλλά πόσα να σου κάνει κι αυτό; Την μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής του δεν είχε πρόβλημα με τις πωλήσεις και, τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον, ούτε με την ποιότητα του. Ήταν πολύ καλή πηγή ενημέρωσης και πολλές φορές καλύτερο από τον ανταγωνισμό (πολύ παλιά, όταν υπήρχε ανταγωνισμός!). Αλλά όπως πάντα ότι ανεβαίνει κατεβαίνει. Τελευταία, μετά την περίεργη άνοδο της τιμής (ακριβώς μετά την παύση της κυκλοφορίας του GamePro – τι καρμική σύμπτωση) και την μείωση της ύλης του (ποιοτικά και ποσοτικά) μόνο οι μη έχοντες πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι μικρότερης ηλικίας gamers και οι φανατικοί του ακόλουθοι από τα παλιά, το διάβαζαν. Δεν ήταν λίγοι αλλά ούτε, όπως φαίνεται, και αρκετοί για να κρατηθεί ζωντανό. Κρίμα...

Το μόνο που μένει να δούμε είναι τι σχέδια έχουν οι συντάκτες του περιοδικού για το μέλλον τους. Θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τον χώρο; Θα ξεκινήσουν κάτι καινούριο; Παραδείγματα, όπως των συντακτών του Gamepro και του PlayOn που ξεκίνησαν (σχετικά πρόσφατα) τα δικά τους site αφιερωμένα στα video games (www.authority.gr και www.byteme.gr αντίστοιχα) θα μπορούσαν να δώσουν ένα hint για το ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα της ομάδας του Games αλλά μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
Όπως και να 'χει να ευχηθούμε καλή τύχη στους εργαζόμενους του περιοδικού και ό,τι καλύτερο για την συνέχεια!

Games πες χαιρετισμούς εκεί που πας και ότι αναμένουμε ανάσταση…
Α και πες στο Pixel ότι μου χρωστάει κάτι αυτοκόλλητα!