font resizer

Οι Έλληνες των video games

Μπορεί συμπατριώτες μου να μην φτιάχνουμε εμπορικά / δημοφιλή παιχνίδια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε ως έθνος να πρωταγωνιστούμε σε αυτά! Για ποιον Έλληνα παρακαλάνε οι φαν της Nintendo; Ποιος Έλληνας γ***ει και δέρνει και παραληρούν οι φαν της Sony στο άκουσμα του ονόματος του; Ποια Ελληνίδα καίει καρδιές και σώβρακα κάθε φορά που κραδαίνει την σπάθα της;
Οι απαντήσεις ακολουθούν…


Kratos
Αλμπίνο χασάπης εθισμένος στα στεροειδή που έχει σαν σκοπό στη ζωή του να μείνει ο μόνος Έλληνας στον πλανήτη (μη σου πω και ο μόνος άνθρωπος). Αφού έσφαξε γυναίκα και παιδί, και για να τους θυμάται έκανε τις στάχτες τους αντηλιακό, του γύρισε το μάτι και αποφάσισε να γίνει αιμοδότης… με το αίμα άλλων. Το ντεμπούτο του στην βιντεογκεϊμική σκηνή έγινε το 2005 με το God of War και αν και είναι σχετικά νέος στον χώρο έχει γίνει και ο δημοφιλέστερος Έλληνας των video games. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια αυτοκτονίας στο τέλος του πρώτου παιχνιδιού ο Kratos πήρε το όπλο του (τα φημισμένα Blades of Chaos) και δεν αφήνει ούτε ζωντανό κουνούπι. Από απλούς ανθρώπους μέχρι ζόμπι από τον Άδη ακόμη και τους θεούς του Ολύμπου, ο ιερόσυλος! Βρίσκεται αισίως στο 3ο του παιχνίδι στις επιτραπέζιες κονσόλες και περιμένουμε εναγωνίως το 2ο στις φορητές. Να δούμε αν τους σφάξει όλους τι θα κάνει στα επόμενα παιχνίδια.

Rygar
Το ξέρατε εσείς ότι το μαλλί α λα manga ήταν μόδα στην αρχαία Ελλάδα; Ποιος διαδίδει τις φήμες ότι οι Σπαρτιάτες χτένιζαν την κοτσίδα πριν τον πόλεμο; Ψεύδη που θέλουν να σπιλώσουν το Ελληνικό πνεύμα και την κληρονομιά μας! Οι άνθρωποι έπαιρναν το gel και έκαναν το επιμελώς ατημέλητο με δυο τούφες για κέρατα πριν κατατροπώσουν τους Πέρσες. Από πού νομίζετε ότι εμπνέονται τις μιζανπλί τους οι ήρωες των Final Fantasy; Ελληνικές ρίζες έχουν και αυτοί…
Και κλασσικά το Rygar είναι και αυτό μια μίξη ελληνικής μυθολογίας με ολίγην από Ρωμαϊκή - και μια πρέζα σέλινο για να νοστιμίσει. Ο Rygar ζει στο νησί Argus από το οποίο η πριγκίπισσα Harmonia απαγάγετε από τους Τιτάνες - και μαντέψτε ποιος θα την σώσει; Το franchise ξεκίνησε στο NES και στα arcades την δεκαετία του 80 και μετέπειτα κυκλοφόρησε για Playstation 2 εν έτη 2002 και ένα remake του για το Wii το 2009.



Sophitia
Και μια πιο σύγχρονη στην παρέα των αρχαίων η Sophitia γεννήθηκε στην Αθήνα επί τουρκοκρατίας από μπαμπά φούρναρη (και μαμά Σταρ Ελλάς). Η ιστορία της ξεκινά με τον θεό Ήφαιστο να της αναθέτει να βρει το σπαθί Soul Edge. Δεν θα σχολιάσω το σενάριο γιατί θα με πούνε γραφικό! Είναι δυνατόν καλοί μου Ιάπωνες εκεί στη Namco να έρθει ο Ήφαιστος τον 16 αιώνα μ.Χ. και να σου ζητήσει και χάρη; Αφού δεν μας λέτε ότι η Sophitia συμμετείχε και στα Παναθήναια πάλι καλά! Η εν λόγω κορασίδα έκανε το ντεμπούτο της στο Soul Edge και από τότε εμφανίζεται σε κάθε επεισόδιο της σειράς Soul Calibur. Η Sophitia μανατζάρει μπούστο νούμερο 5 χωρίς σουτιέν. Μπράβο στο κορίτσι, έτσι είναι οι Ελληνίδες δεν φοβούνται σκλαβιά και βαρύτητα!


Kid Icarus (Pit)
Τι πετάει, έχει βέλη και περιμένει sequel τα τελευταία 20+ χρόνια! Το Kid Icarus φυσικά, το παιχνίδι της Nintendo που στιγμάτισε πολύ κόσμο και που δεν λέει να αναγεννηθεί. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε την δεκαετία του ΄80 σε NES και αργότερα σε Gameboy και από τότε δεν ξαναματαφάνηκε στα cartridge slots/disc drives των μηχανημάτων μας. Φυσικά το παιχνίδι βασίζεται στην ελληνική μυθολογία αλλά όπως και τα άλλα δεν την αντιγράφει αλλά την πολτοποιεί. Εκτός του Kid Icarus (Pit) στο παιχνίδι κάνουν την εμφάνιση τους η Medusa και η Palutena (;;;) ως αρχαίες θεές του φωτός και του σκότους αντίστοιχα. Και καλά την Medusa την ξέρουμε από την μυθολογία και από τις φιλικές εμφανίσεις που έχει κάνει σε άλλα παίγνια (καλή σουρτούκω είναι και αυτή δεν έχει αφήσει παιχνίδι για παιχνίδι) την Palutena καλοί μου σχιιστομάτηδες που την σκεφτήκατε; Από κάποιον μύθο; Θυμίζει κάτι από Ελλάδα; Καλά εδώ θα μου πείτε τον Kid Icarus τον λένε Pit, η Palutena σε πείραξε; Τι να πεις, άβυσσος η ψυχή της Nintendo!


Honorable mentions/Τιμητικές αναφορές:



Hercules
Ο ήρωας που τον έχουν πάρει όλοι, με την καλή έννοια! Και που δεν έχει εμφανιστεί, μόνο guest στο Sex and the City δεν έχει κάνει. Από το Hercules της Disney μέχρι και το God of War III και το ξεκούδουνο Glory of Heracles (και πολλά άλλα) ο Έλληνας ημίθεος δεν έχει αφήσει video game βασισμένο στην αρχαία Ελλάδα που να μην έχει εμφανιστεί! Ο κατ’ εξοχήν πιο δημοφιλής Έλληνας ήρωας της μυθολογίας και όχι μόνο. Αλλά πρόσεχε γιατί ο Kratos ως σύγχρονος - αρχαίος ημίθεος (βγάζει νόημα;) καραδοκεί και δεν αστειεύεται!


Οι Έλληνες του GTAIV






Don’t fuck with the Greeks!

Πραγματικά, τα φωτεινά μυαλά της Rockstar έχουν συλλάβει την Ελληνική καφρίλα και την έχουν αποδώσει σε όλο της το μεγαλείο! Thanks Rockstar! Άντε και το επόμενο GTA στους Γαργαλιάνους!